Vokietija išparduoda bitkoinus už milijardus dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-09 13:25 Komentarai: (0)
Vokietijos vyriausybė išparduoda konfiskuotus bitkoinus už milijardus dolerių. Didelė kriptovaliutų pasiūla, kurią sukelia pardavimai, lemia drastišką vertės kritimą, o tai kelia nerimą investuotojams.

Vokietijos vyriausybei bitkoinai atiteko po sausio mėnesio Saksonijos policijos veiksmų. Tarnybos konfiskavo apie 50 tūkstančių bitkoinų, kurių vertė tuo metu buvo maždaug 2,2 mlrd. dolerių. Saksonijos policija tuomet gyrėsi, kad tai buvo „didžiausias iki šiol Vokietijoje teisėsaugos institucijų konfiskuotas bitkoinų kiekis“, o kriptovaliuta buvo perimta iš filmų piratavimo svetainės Movie2k.to, veikiančios nuo 2013 metų, operatorių.

Konfiskuotos kriptovaliutos buvo perkeltos į Vokietijos federalinės kriminalinės policijos biuro valdomą piniginę ir per pastarąsias kelias savaites sėkmingai išparduodamos. Vien birželį ši institucija pardavė 900 bitkoinų (vertė apie 52 mln. dolerių), o (iki šiol) liepą – dar 5739 bitkoinus, teigia blokų grandinės analizės bendrovė Arkham Intelligence.

Didelio Vokietijos išpardavimo ir spaudimo, kurį sukėlė bitkoinų mokėjimų pradžia 2014 metais žlugusios kriptovaliutų biržos Mt. Gox kreditoriams, derinys turėjo neigiamos įtakos populiarios valiutos vertei. Kaina smarkiai nukrito žemiau 55 tūkstančių dolerių, t.y. paskutinį kartą 2024 metų vasarį matytas lygis. CoinGeco duomenimis, bendra visos kriptovaliutų rinkos kapitalizacija per 24 valandas sumažėjo daugiau nei 170 mlrd. dolerių.

Šiuo metu Vokietijos federalinės kriminalinės policijos biuras savo portfelyje turi maždaug 32,488 tūkstančius bitkoinų, o tai dabartinėmis kainomis sudaro maždaug 1,9 mlrd. dolerių. Tačiau pardavimo sandoriais patenkinti ne visi Vokietijos vyriausybės nariai. Pasak Bundestago narės Joanos Cotar, vyriausybė turėtų laikyti kriptovaliutą kaip „strateginį valiutos rezervą“.

Tuo tarpu šiandien bitkoinas brangsta apie du procentus iki 57,653 tūkstančių dolerių. Nuo metų pradžios šios kriptovaliutos kaina paaugo virš trisdešimt šešių procentų, o per pastaruosius vienerius metus - devyniasdešimt vienu procentu.
 
Dar nėra komentarų