Naujas aukso kainos rekordas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-19 14:02 Komentarai: (0)
Aukso kainos pasiekė naujas aukštumas, o analitikai tikisi daugiau rekordų, o kai kurie prognozuoja, kad metalo kaina kitais metais sieks 3000 dolerių už unciją.

Iš pat ryto biržoje aukso kaina pašoko net iki 2509.71 dolerį už unciją, kas yra naujas absoliučiai rekordinis lygis. Tiesa, po to ji ėmė kristi ir apie pietus siekė 2493.12 dolerių už unciją.

„2024-ieji yra metai, kai auksas turėtų pasiekti daugybę aukštumų“ – sakė BMI žaliavų analizės vadovė Sabrin Chowdhury, nurodydama aukso patrauklumą kaip saugų prieglobstį.

„Auksas klesti iš netikrumo ir neapibrėžtumas yra didžiausias“ – pridūrė ji, turėdama omenyje, kad 2024-ieji yra rinkimų metai, neseniai įvykęs Ukrainos įsiveržimas į Rusiją ir didėjanti įtampa Artimuosiuose Rytuose.

Kitas veiksnys, skatinantis tauriųjų metalų kainas, yra didesnė tikimybė, kad FED rugsėjį sumažins palūkanų norma. Liepos mėnesį įvykęs Amerikos Centrinio banko narių posėdis sustiprino investuotojų pasitikėjimą, kad kitą mėnesį bus nukirptos palūkanų normos.

„Kai FED pradės mažinti palūkanų normas, greičiausiai kitą mėnesį, auksas gali pasiekti 2700 dolerių už unciją“ – sakė BMI analitikė. Kiti analitikai laikosi panašios buliškos nuotaikos.

Aukso kaina nuo šių metų pradžios Amerikos dolerio atžvilgiu jau pakilo beveik dvidešimt vienu procentu, o per pastaruosius vienerius metus - 31,5 procento.
 
Dar nėra komentarų