Investuotojai grįžta į bitkoinų ETF

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-09 17:07 Komentarai: (0)
Per pastarąsias dvi sesijas Amerikos bitkoinų pagrindu veikiantys ETF fondai sulaukė didžiulio naujų lėšų srauto. Kai kurie investuotojai ketina pasinaudoti naujausią kainos mažėjimo seriją, norėdami įsigyti kriptovaliutą pigiau.

Bloomberg surinktais duomenimis, vos per paskutines dvi prekybos sesijas į šio tipo ETF fondus iš JAV buvo pervesta daugiau nei 438 mln. dolerių.

Po to, kai nuo birželio pradžios bitkoino kaina krito maždaug penktadaliu, tai žmones neatbaidė, o paskatino aktyviau įsitraukti į populiariausią kriptovaliutą. Bitkoino kainos kritimą biržoje, be kita ko, sukėlė susirūpinimas dėl per didelės šios virtualios valiutos pasiūlos, susijusios su bankrutavusios Mt.Gox biržos iki 8 mlrd. JAV dolerių simbolinių įsipareigojimų apmokėjimu.

Bitkoino kainos mažėjimo priežastis taip pat buvo informacija, kad Vokietijos policija pradėjo pardavinėti dalį iš 50 tūkstančių bitkoinų, kuriuos anksčiau konfiskavo piratų svetainėje.

Kovo mėnesį bitkoino kaina pasiekė visų laikų rekordą – virš 73,6 tūkstančio dolerių. Šiandien jis brangsta apie vieną procentą iki 57,2 tūkstančio dolerių.
 
Dar nėra komentarų