Pavogta daugiau nei dvigubai daugiau kriptovaliutų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-10 16:51 Komentarai: (0)
Pirmąjį 2024 metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, įsilaužėliai daugiau nei dvigubai padidino savo kriptovaliutų laimikį, parodė blokų grandinės tyrimų įmonės TRM Labs ataskaita.

Joje teigiama, kad įsilaužėliai nuo sausio 1 dienos iki birželio 24 dienos pagrobė kriptovaliutų, kurių vertė 1,38 mlrd. dolerių, arba daugiau nei dvigubai daugiau nei 657 mln. JAV dolerių per tą patį laikotarpį prieš metus. Kaip ir praėjusiais metais, keletas didelių atakų paskatino grobstytų kriptovaliutų skaičiaus augimą, o penki didžiausi įsilaužimai sudarė 70 procentų pirmąjį pusmetį pavogtų sumų.

TRM Labs teigė, kad populiariausi 2024 metų atakų vektoriai yra privataus rakto ir pradinės frazės kompromisai. Pradinė frazė yra atsitiktinių žodžių seka, kurioje saugoma informacija, reikalinga norint pasiekti arba atkurti kriptovaliutų piniginę.

Iki šiol didžiausias šių metų apiplėšimas iš Japonijos kriptovaliutų biržos DMM Bitcoin sudarė daugiau nei 300 milijonų dolerių vertės bitkoinų.

Įsilaužėliai naudojo pavogtus privačius raktus arba adresų užkrėtimą, kai užpuolikai siunčia nedidelį kiekį kriptovaliutų iš piniginės panašiu adresu, sukurtu imituoti jūsų ar jūsų gavėjo adresą, siekdami apgauti auką, kad ji pervestų lėšas į netinkamą piniginę.
 
Dar nėra komentarų