Hedge fondai agresyviai pardavinėjo labiausiai pabrangusias akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-24 14:02 Komentarai: (0)
Praėjusią savaitę hedge arba rizikos valdymo fondai pardavinėjo labiausiai pabrangusias akcijas sparčiausiu tempu nuo 2021 metų sausio mėnesio memų akcijų šėlsmo, praneša Bloomberg.

Sandorių tarpininkas Goldman Sachs atskleidė, kad rizikos valdymo fondai „agresyviai sumažino ilgųjų ir trumpųjų pozicijų riziką“ savaitę, pasibaigusią liepos 19 dieną. Tai prisidėjo prie didžiausio S&P500 ir Nasdaq Composite indeksų nuosmukio per šį laikotarpį nuo balandžio mėnesio.

Investicinis bankas Goldman Sachs pabrėžia, kad fondai akcijas parduoda nuo gegužės mėnesio, nes nori turėti daugiau grynųjų prieš lapkričio pradžioje numatytus JAV prezidento rinkimus.

„Apskritai, savaitė buvo kupina skausmingų pasitraukimų ir staigių pokyčių tarp vidutinės ir didelės kapitalizacijos akcijų, taip pat dirbtinio intelekto nugalėtojų“ – teigiama banko ataskaitoje.

Goldman Sachs teigia, kad trečiadienis buvo rizikos mažinimo pikas. Grynasis ilgų - trumpų fondų pozicijų svertas, kuris dažnai laikomas rizikos apetito barometru, krito iki 49,8 procento praėjusią savaitę ir buvo žemiausias nuo 2023 metų kovo mėnesio.

Informacinių technologijų įmonių iš S&P500 indeksas praėjusią savaitę smuktelėjo 5,1 procento, o visa rinka per tą patį laikotarpį krito beveik dviem procentais.
 
Dar nėra komentarų