Palūkanų normos JAV sumažinimas - tai signalas parduoti akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-05 15:07 Komentarai: (0)
Bank of America strategas Michael Hartnett mano, kad akcijos greičiausiai kris po to, kai FED pradės mažinti palūkanų normas, nes duomenys rodo „kietą, o ne švelnų ekonomikos nusileidimą“, praneša Bloomberg.

Jis primena, kad FED pinigų politikos švelninimo istorijoje nuo aštuntojo dešimtmečio pradžios palūkanų mažinimas, reaguojant į ekonominės situacijos pablogėjimą, buvo neigiamas akcijų kainoms ir teigiamas obligacijų kainoms.

„Vienas labai svarbus skirtumas 2024 metais - tai didžiulis atotrūkis kaip rizikingas turtas užbėgo į priekį FED palūkanų mažinimui“ – atkreipė dėmesį Bank of America strategas.

JAV akcijų rinka krito kai paskelbti makroekonominiai duomenys buvo daug prastesni nei tikėtasi, o tai atgaivino nuogąstavimus, kad palūkanų normų mažinimas, kuris greičiausiai prasidės rugsėjį, bus per vėlu užkirsti kelią recesijai.

Šiuo metu apsikeitimo sandorių rinka į savo kainas įtraukė tris palūkanų normų mažinimus šiais metais. Taip pat padidėjo tikimybė, kad rugsėjį palūkanų norma gali būti sumažinta daugiau nei tik 25 baziniais punktais.
 
Dar nėra komentarų