Akcijų pirkimas po 5 procentų kritimo - apsimokėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-06 16:26 Komentarai: (0)
Goldman Sachs strategai primena, kad akcijų pirkimas po tokio masto kainų kritimo, koks JAV buvo nuo liepos vidurio, investuotojams dažniausiai būna pelningas, skelbia Bloomberg.

David Kostin vadovaujama strategų komanda atkreipė dėmesį, kad nuo 1980 metų vidutinė investicijų grąža, kurią S&P500 užfiksavo per trijų mėnesių laikotarpį po to, kai indeksas anksčiau krito 5 procentais žemiau paskutinės viršūnės, buvo 6 procentai. Tai pasitvirtino 84 procentais atvejų. Bloomberg primena, kad nuo liepos viduryje pasiekto piko S&P500 indeksas jau nukrito 8,5 procento.

„Korekcijos siekusios dešimt procentų ir daugiau taip pat dažniausiai kūrė patrauklias pirkimo galimybes“ – teigė banko strategai, tačiau pastebėjo, kad tai nėra taip dažna, kaip mažesnio rinkos nuosmukio atveju.

Pirmadienį platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 susitraukė labiausiai nuo 2022 metų rugsėjo mėnesio. Tai buvo išpardavimo tęsinys, kurį sukėlė augančios baimės, kad FED pavėluos sušvelninti pinigų politiką, o tai gali baigtis recesija.

JPMorgan Chase & Co. kiekybinės strategijos atstovai pranešė, kad instituciniai investuotojai pirmadienį įsigijo pigusių akcijų. Per sesiją jie iš viso į jas investavo apie 14 mlrd. dolerių, o uždarymo metu pardavė vertybinių popierių sandoriais už 6,7 mlrd. dolerių.
 
Dar nėra komentarų